Roetfilter reiniging

In veel moderne voertuigen met een dieselmotor is tegenwoordig een roetfilter ingebouwd. Dit om te voorkomen dat schadelijke roetdeeltjes in ons milieu terecht komen. Een goede zaak natuurlijk, maar soms leidt het tot problemen. Diesel Büchli biedt oplossingen die uitdrukkelijk niet bestaan uit het verwijderen van het roetfilter en herprogrammeren van de software. Dit is namelijk illegaal en zeer schadelijk voor mens en dier. Een belangrijke vraag die leidt tot een blijvend goede oplossing is: “waarom is het roetfilter eigenlijk verstopt”. Als deze vraag met succes beantwoord wordt en het probleem opgelost is, wordt het roetfilter grondig gereinigd. Alleen als het roetfilter zelf defect is geraakt is vervanging door een nieuw- of ruilexemplaar noodzakelijk.

Met een ovenbehandeling en uitblazen onder hoge druk worden ook alle vaste delen zoals roet, as en andere delen uit het roetfilter verwijderd. De tegendruk wordt voor- en achteraf gemeten, zodat het effect van de reiniging duidelijk is. Samen met het keuringsrapport garanderen we een juiste werking. 


Bekijk dit item uit Büchli TV over roetfilter reiniging

Aanbieden zonder afspraak

Voor het aanbieden van uw roetfilter hoeft u vooraf geen contact met ons op te nemen. U kunt het roetfilter zelf opsturen, zelf afleveren in Harderwijk, of via een Büchli Partner naar ons laten transporteren. Nadat we het roetfilter ontvangen wordt het zo snel mogelijk behandeld. Neem contact met ons op voor meer informatie. LET OP: Het roetfilter aanleveren ZONDER sensoren e.d.