Roetfilter reiniging

In veel moderne voertuigen met een dieselmotor is tegenwoordig een roetfilter ingebouwd. Dit om te voorkomen dat schadelijke roetdeeltjes in ons milieu terecht komen. Een goede zaak natuurlijk, maar soms leidt het tot problemen. Diesel Büchli biedt oplossingen die uitdrukkelijk niet bestaan uit het verwijderen van het roetfilter en herprogrammeren van de software. Dit is namelijk illegaal en zeer schadelijk voor mens en dier. Een belangrijke vraag die leidt tot een blijvend goede oplossing is: “waarom is het roetfilter eigenlijk verstopt”. Als deze vraag met succes beantwoord wordt en het probleem opgelost is, wordt het roetfilter grondig gereinigd. Alleen als het roetfilter zelf defect is geraakt is vervanging door een nieuw- of ruilexemplaar noodzakelijk.

Met een ovenbehandeling en uitblazen onder hoge druk worden ook alle vaste delen zoals roet, as en andere delen uit het roetfilter verwijderd. De tegendruk wordt voor- en achteraf gemeten, zodat het effect van de reiniging duidelijk is. Samen met het keuringsrapport garanderen we een juiste werking. 


Bekijk dit item uit Büchli TV over roetfilter reiniging

Einde van dezelfde dag weer ophalen

Voor deze reiniging hoeft u geen afspraak te maken en als u het filter ‘s ochtends voor 09.00 uur aanlevert is het aan het einde van dezelfde dag klaar. Voor 15.00 uur aanleveren is aan het einde van de volgende ochtend ophalen. We kunnen het roetfilter ook met nachtexpresse naar één van onze Büchli Partners bij u in de buurt sturen. Neem contact met ons op voor meer informatie. LET OP: Het roetfilter aanleveren ZONDER sensoren e.d.

Roetfilter inbouw

Op het gebied van maatwerk inbouw in de industrie, landbouw en vrachtwagentoepassingen bieden wij de oplossingen om te voldoen aan arbo wetgeving. Een mooie bijdrage in de verbetering in arbeidsomstandigheden. Inbouw, reiniging, vervanging en het bieden van oplossingen bij storingen aan het systeem van uitlaatgas nabehandeling wordt steeds belangrijker. Bij Diesel Büchli zijn de specialisten uiterst bedreven in het oplossen van de problemen die in de praktijk ontstaan.  Neem contact met ons op voor meer informatie.