Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De hoofdactiviteiten van Büchli zijn in de grond al duurzaam. Door de ruilproducten wordt er immers materiaal hergebruikt waardoor er minder beslag is op grondstoffen.

Daarnaast wordt er goede lokale werkgelegenheid geboden en zijn er programma’s om het energiegebruik te beperken. Sporten is belangrijk voor lichaam en geest en daarom worden een aantal sportclubs met sponsoring ondersteund.

Oxfam Novib

Oxfam Novab

Met het verstrekken van microkredieten ondersteunt Oxfam Novib kleine lokale ondernemers in Azië en Afrika. Büchli heeft een jarenlange verbinding met Oxfam om ook daar het verschil te maken.

www.oxfamnovib.nl

Erkend duurzaam

Erkend Duurzaam

Büchli heeft als eerste dieselspecialist het certificaat Erkend Duurzaam van Bovag bemachtigd.Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.

Duurzaam repareren

Büchli heeft als eerste het certificaat mogen ontvangen als gecertificeerd filter-specialist. De roetfilterreiniging zoals wij deze uitvoeren voldoet ruimschoots aan de strenge duurzaamheidscriteria.

De stichting Duurzaam Repareren is een onafhankelijk orgaan dat certificeringen afgeeft aan bedrijven die aan de strenge duurzaamheidscriteria voldoen. Deze criteria zijn opgesteld zijn door de ANWB, leasemaatschappijen en verzekeringsmaatschappijen. Daarmee krijgen zij de zekerheid dat er op een milieuvriendelijke manier gewerkt wordt.

Neem gerust contact met ons op wanneer u nog vragen heeft via telefoonnummer 0341-467070.