Roetfilter reiniging in 1 dag

En dan brandt het lampje. Roetfilter verstopt. Vervangen door een nieuwe is meestal helemaal niet nodig maar daarentegen wel onnodig duur. Reiniging is de oplossing. Büchli de- en monteert het filter onder het voertuig of machine en reinigt deze. Alles onder één dak en in meestal in één dag geregeld. Hoe gaat het in zijn werk?

Na aankomst en een kop koffie gaan wij met uw auto, bus of camper aan de slag. Eerst lezen we de ECU uit op storingscodes. Als deze inderdaad duiden op een verstopt roetfilter demonteren we het uitlaatdeel met het roetfilter. Uiteraard informeren we u tussentijds. Het roetfiterdeel wordt eerst in een speciale oven geplaatst waarbij het roet, as en andere vervuiling verpulverd.

Camper roetfilter vervangen

Daarna reinigen we elk kanaaltje zorgvuldig met perslucht in een onderdrukcabine. We controleren de reiniging door te wegen hoeveel verwijderde stof er is en met een drukpuls om de herstelde doorlaat te zien. Het roetfilter wordt teruggebracht in het uitlaatdeel waarna we het weer monteren.

Afsluitend maken we een korte proefrit, lezen de ECU nogmaals uit en melden het gereinigde roetfilter daarbij ook aan in het voertuig. Het lampje is uit. U kunt weer probleemloos rijden.

Neem contact met ons op voor meer informatie.