Ieder garagebedrijf kent het wel. De gloeibougies of verstuivers moeten gedemonteerd worden maar zitten muurvast. De standaard verstuivertrekker werkt wel, maar heeft net niet een goede passing en de slagkracht laat ook te wensen over. Gloeibougies dreigen af te breken als nog iets meer kracht wordt uitgeoefend. Diesel Büchli weet wel raad met deze zaken en voorkomt daarmee demontage van de cilinderkop.

vibropac 1

Een arsenaal aan zware trekkers staat de medewerkers van Diesel Büchli ter beschikking om de strijd met weerbarstige verstuivers aan te gaan en te winnen. Harder, meer en zwaarder hebben echter ook beperkingen. Daarom maken we steeds meer gebruik van een slimmere methode die gebruik maakt van een andere techniek.  Dit trekkersysteem heet “Vibropac M40” en werkt met trillingen. Ontwikkeld voor gloeibougies en doorontwikkeld voor verstuivers.

Het systeem bestaat in de basis uit het trilgereedschap zelf, met daarbij een motor specifieke puller. Er zijn twaalf verschillende pullers beschikbaar om de markt maximaal  af te dekken. Als klap op de vuurpijl is op de puller een powerpac gemonteerd. Deze vergroot het rendement van het koppel dat door de puller op de verstuiver gezet wordt.

Vibro-pac

Een combinatie van trekken en draaien zorgt voor een succesvolle demontage van de gloeibougie of verstuiver. De specialist regisseert zelf de tril- en trekkracht afhankelijk van de situatie. Geduld en ervaring zijn daarbij belangrijke succesfactoren. Belangrijk is ook dat de vastzittende verstuivers niet al beschadigd zijn door ongeschikt gereedschap. Een ongerepte situatie vergroot de kans op een succesvolle demontage.

Naast de gebruikelijke trekkers, die in veel gevallen nog steeds een prima oplossing bieden, verlost het Virbopac systeem cilinderkoppen van weerbarstige gloeispiralen en verstuivers. U brengt de auto? We lossen het voor u op! Onze mobiele servicedienst komt op verzoek graag ter plaatse bij u in het garagebedrijf.